Kaj potrebujemo za supanje?

Če ste vsaj malo na tekočem s trenutnimi popularnimi poletnimi aktivnosti, potem vam je supanje bržkone že dokaj domače. Ni težko ugotoviti, kaj za supanje potrebujemo, zato tudi ni izgovora, da se ne bi opremili z nujno opremo in podali na valove!

Že na prvi pogled je jasno, da za supanje ne potrebujemo veliko. Glavni element opreme je sup deska, seveda pa ne bo šlo še brez sup vesla – nenazadnje sup pomeni stand up paddleboarding oziroma stoječe veslanje na deski, torej potrebujemo desko in veslo. Izbira sup vesla običajno ne predstavlja posebnih težav, saj so razlike večinoma le v materialih in posledično teži opreme, medtem ko nekaj več pozornosti pri nakupu zahtevajo sup deske. Te so tudi dosti dražje in lahko že zato predstavljajo nevarnost za pomoto pri nakupu.

Za supanje bo seveda primerna praktično vsaka sup deska, ni pa nujno, da bo vsaka deska odgovarjala vsakemu uporabniku. Napihljiv sup za univerzalno uporabo je najboljša izbira za začetnike in občasne uporabnike, medtem ko bodo izkušenejši veslači in drugi zahtevnejši uporabniki že znali poseči po kakšnih posebnih variantah. Še vedno pride tudi za te uporabnike najbolj v poštev napihljiv sup, se pa lastnosti teh kar precej razlikujejo in posledično ponujajo različno izkušnjo na morju.

Sup vesla in deske je moč najti naprodaj pri številnih spletnih trgovcih in v mnogih fizičnih trgovinah, tudi ob morju. To je vse, kar potrebujemo za supanje, res pa je, da si lahko poleg sup vesla in deske po želji omislimo še dodatno opremo. Seveda je pametno imeti pri roki tlačilko za napihljiv sup, včasih pridejo prav tudi namenska oblačila za to dejavnost. Omeniti gre še torbe za napihljiv sup, ki olajšajo prenašanje in prevažanje deske. Čeprav te dodatne opreme ne potrebujemo nujno, lahko naredi celotno aktivnost veliko bolj enostavno in posledično tudi bolj prijetno.