Profesionalne motorne žage Stihl

Ponudba na trgu motornih žag je izjemno pestra, a zahtevni profesionalni kupci vseeno nimajo veliko izbire – v poštev pridejo le profesionalne motorne žage priznanih znamk oziroma zanesljivih proizvajalcev. Mnogi gozdarji prisegajo na znamko Stihl, ki ponuja privlačno ponudbo motornih žag v vseh zmogljivostnih razredih.

Vsestranske žage

Če omenjamo profesionalne motorne žage Stihl, imamo običajno v mislih zmogljive žage za podiranje dreves in rezanje debelejših vej. Ti izdelki vsekakor predstavljajo pomemben segment v ponudbi, a niso edina razpoložljiva možnost. Tudi profesionalci bodo z zanimanjem posegali po manjših in manj zmogljivih, a bistveno bolj okretnih in vsestranskih motornih žagah.

Priljubljena izbira za vsestransko motorno žago je Stihl MS 261. Ta je skorajda obvezna oprema v arzenalu resnih gozdarjev, četudi ne zmore prerezati debelega debla. Veliko bolj se izkaže s priročno velikostjo in nizko težo, kar pomeni, da bo vedno pri roki, ko bomo potrebovali učinkovito motorno žago. Stihl MS 261 se odlično obnese pri rezanju vej, tudi pri obrezovanju dreves, nato pa še pri čiščenju podrasti in grmičevja ter podobnih opravilih. Okretno vsestransko motorno žago poleg gozdarjev potrebujejo še mnogi vrtnarji, sadjarji, kmetovalci in drugi mojstri. Stihl MS 261 je odlična izbira tudi zaradi svoje cene, so pa na voljo še nekatere privlačne alternative.

Zmogljive žage

Seveda pa profesionalne motorne žage Stihl na drugem koncu spektra ponujajo presenetljivo zmogljivost, s katerimi se kosajo celo z večjo gozdarsko mehanizacijo. Motorno žago Stihl iz tega razreda lahko brez skrbi uporabimo tudi za podiranje večjih dreves, saj so izdelki navsezadnje namenjeni prav takšnim opravilom. Večji izzivi kličejo po zmogljivi opremi, motorne žage Stihl pa predstavljajo pravi odgovor. Z močnim motorjem in dolgim mečem ne bo problem niti debelejše deblo. Če je potrebna zmogljivost, nima smisla sklepati kompromisov – profesionalne motorne žage Stihl so za mnoge zahtevnejše uporabnike edina pametna izbira, ki zagotavlja odlične rezultate in zadovoljstvo na dolgi rok.